Allt vi inte pratar om- storsatsning för att inspirera killar och män att samtala med varandra

”Allt vi inte pratar om” är en satsning i syfte att inspirera killar och män att börjar prata om ämnen som män annars inte pratar om. Initiativet ”Allt vi inte pratar” om görs av jämlikhetsstiftelsen Make Equal, i samarbete med Studiefrämjandet och med IOGT-NTO, Bonnier Bookery, Acast och Månpocket. Satsningen släpps den 19:e mars och består av flera delar:

  • En podcast besående av sju avsnitt där Thor Rutgersson och Ida Östensson träffar både kända och okända män där de utmanar dem att prata om ämnen som ego, sex, kärlek, skörhet, flyktvägar och vänskap. Podcasten går att hitta på Acast. De intervjuar bland annat Kodjo Akolor, Sanny Dahlbeck, Philip Botström, Ali Boulala, Daniel Hallberg och Farzad Farzaneh.
  • Studiehandledning baserat på ”Allt vi inte pratar om” som är framtgaen av Studiefrämjandet.
  • Boken ”Allt vi inte pratar om” som E-bok, ljudbok och pocketbok. Innehållet är baserat på de intervjuer som går att finna i podcasten. Det kommer också finnas samtalsguider och tips från män till män. 

Författarna: Ida Östensson som är grundare till bland annat jämlikhetsstiftelsen Make Equal, samtyckesrörelsen FATTA, samtalsrörelsen #killmiddag och skateboardorganisationen No Limit Skate. Thor Rutgresson som är författare och har skrivit skönlitterärt och facklitteratur om ämnen som jämlikhet, jämställdhet, folkrörelse, folkbildning och demokratisering. Hans senaste böcker är romnanen ”Inställt pga Panik” och prosadiktsamlingen ”AMBIVALENS” som handlar som psykiskt ohälsa och panikångest.

Ida Östensson & Thor Rutgersson. Källa: Make Equal

Det går att förbeställa boken ”Allt vi inte pratar om” för ynka 54kr fraktfritt! Ta med boken till ditt nästa häng och se om du kan få igång ett samtal med dina vänner.